Beata Hermelin och hästen Titanic VDL är klara för ny EM-final.foto: johan Nordström

Framgångar på EM i Frankrike

ridsport Ridsport-EM för ponnyer och unga ryttare är i full gång i franska Fontainebleau. Redan nu har flera svenska ekipage nått stor framgång och däribland finns flera skåningar.

För andra året i rad är Beata Hermelin och hennes häst Titanic VDL klara för final i Childrens-EM. Hermelin som på i Sjöbo rider på familjens 19-åriga häst som innan Beata även fostrat ryttare som Stephanie Holmén och Angelie von Essen. Dessutom har EM börjat bra för junioren från Helsingborg Janelle Larsson som red in på tolfte plats.
Förra året red Larsson och hennes häst Staralme ESC Z inte EM som Hermelin utan i Falsterbo, i år är det andra bullar och mästerskapet har börjat bra.

I hoppningen vid EM för children, juniorer och unga ryttare i franska Fontainebleau avgjordes på onsdagen laghoppningen för childrensryttare. Dessutom spikades finalfältet på 30 ryttare. Precis som förra året är som sagt Beata Hermelin och Titanic VDL med till final. Förra året var det med idel felfria rundor i protokollet, den här gången har ekipaget åtta fel med sig in i finalen. Efter att ha fått fyra fel i två rundor och ridit ven runda felfritt.
Även juniorerna har som ovan nämnt inlett sin EM-hoppning med den första tidshoppningen där nedslag omräknas till sekunder.
Helt felfri, och med en bra tid, hade Janelle Larsson och Staralme ESC Z. Ekipaget ligger just nu på tolfte plats av 111 startande juniorer. Felfri, men med en långsammare ritt, var även helsingborgsryttaren Julia Hallberg och Clann Lux Imp.
Lagmässigt ligger Sverige 10:a av 22 startande lag, drygt tio fel efter ledande Irland.

I dressyren har medaljerna redan börjat ramla in. De fyra ryttarna innehållande ytterligare en skåning och ytterligare en Sjöbobo, Sofie Andersson hade länge guldkänning men laget slutade på en hedersam tredjeplats och knep bronsmedaljen för unga ryttare .
I det svenska bronslaget ingick ingick Ebba Kjellberg/Boegegardens Limbery, Evelina Söderström/Weihenstephaner, Sofie Andersson/CSI och Lina Dolk/Languedoc.
Ett annat dressyrlag som länge hade greppet om just bronsmedaljen i sin kategori var juniorerna men tre personbästa räckte inte för medalj.

Bronset som de hade i halvtid av tävlingen blev i stället en sjätteplats när alla hade ridit. I det laget red tre ryttare med Skånekoppling. Felicia Olofsson som kommer ifrån Björkeberga utanför Osby och tävlar för Sösdala samt Ellen Lindén Urnes som kommer från och tävlar för Helsingborg. Till sist även Hanna Nilsson som kommer ifrån norrland men nu tävlar för Helsingborg.
Sista ryttaren i laget var Linnéa Holmgren ifrån Grums.

×