Så här ska trappuppgången till spår två på Eslövs station se ut när den är ombyggd, enligt skiss från Trafikverket. Själva trappan smalnas av till ungefär halva bredden och gör plats för en gångbro som leder till den nya hissen som uppförs bakom trapphuset och som skymtar i bakgrunden. Illustration: Haochun Olsson, ÅF Infrastructure.
På den här skissen ser man det befintliga trapphuset till spår två, och till höger om den det nya hisshuset. Illustration: Trafikverket/ÅF Infrastructure
Somia Fasihi från Sweco mäter trappuppgången. Måtten ligger till grund för ritningarna som ombyggnaden sedan görs utifrån. Foto: Henrik Lindahl
Spår två används inte för persontrafik idag och perrongen ser sliten ut. Men nu ska den få en rejäl upprustning.
Jan Källqvist från Trafikverket visar var den nya hissen till spår två ska placeras. Det är för trångt att passera på ett säkert sätt på ömse sidor om trapphuset, så därför kommer man att göra en öppning i trapphuset och anlägga en gångbro där inne så att hissanvändarna når trappan den vägen i stället.
Så här ser det ut bakom väggen i gångtunneln under järnvägsspåren. Förr i tiden användes utrymmet som resegodstunnel. Anställd personal fraktade tågresenärernas bagage och annat gods. En ovanlig lösning och den togs ganska snabbt ur bruk. Nu kommer utrymmet väl till pass när en ny hiss ska installeras till spår två. Jan Källqvist från Trafikverket visar.

Stationen får ny hiss och ny perrong

eslöv Trafikverket satsar 20 miljoner på att bygga en ny hiss och rusta upp en av perrongerna på järnvägsstationen i Eslöv.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på Skånskan.se
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din mejlkorg

Dagens fråga

Är du stressad över julen?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev