Skånskt i topp även i dressyren

ridsport Kristianstadsryttaren My Sandgren och hennes häst Twenty Two vann såväl kvalet som finalen i Falsterbos ponnydressyr. Och hon öser beröm över sin fina hingst.

– Han är pigg och jätterolig att rida, säger hon.
Det blev skånsk i topp även när Falsterbos ponnydressyr skulle avgöras. Efter segern i kvalet tidigare under hästveckan låg favoritskapet på ryttaren som rider för Willands ryttarförening. Även om det blev skånsk seger var det mest anmärkningsvärda att samtliga tre hästar i topp är hingstar, tvåa kom Jarno RP 145 med Emilia Berglund Bergåkra i sadeln och trea Wacos Rache MW RP 179 riden av Wynja Eriksdotter Rubin.
Men att sitta på hingstar är inget speciellt intygar de när de mötte pressen efter prisutdelningen.
My Sandgrens hingst används inte i aveln och hon tror att han kanske inte ens vet om att han är hingst. Även om det inte enligt henne är speciellt att rida en hingst säger hon att det är speciellt att rida i Falsterbo.
– Det är mäktigt att rida här med publiken och allt. Falsterbo är bästa tävlingen, säger hon.
My berättar att hennes mamma och syster ska till Göteborg och se Ed Sheeran under onsdagskvällen, så det blir ett stilla firande tillsammans med pappa.

×