Vicky Mathisen tillsammans med sin häst Dejó när de red igenom vattenhindret.foto: johan nordström
Segerekipaget i fullpart på onsdagens sista ärevarv.

Ny dansk seger i Falsterbo huntingen

Den spännande och mycket publiklockande huntingen avgjorde under onsdagskvällen i Falsterbo. Trots starka svenska ryttare blev det återigen dansk seger.
– Det var därför jag kom hit, sa en glad segrarinna på den efterföljande presskonferensen.

Efter tisdagens eftermiddagsregn som för många var efterlängtat var Falsterbo under onsdagen på nytt klädd av sol och publiken fyllde snabbt upp området och läktarna. Dagens höjdpunkt var självskriven, följetången Falsterbo Hunting. För året med ett väldigt starkt och aktuellt startfält på många sätt.
– Det var verkligen svårare och större i år jämfört med förra året. Jag hade inte förberett mig på hur höga hindren verkligen var detta året, säger Mathisen.

Flera potentiella VM-ryttare för Sverige deltog i klassen så som Niklas Lindbäck, Malin Josefsson och Anna Freskgård. Men ingen av dessa lyckades till 100 procent och det blev alltså danska ryttaren Vicky Mathisen som tog hem segern.
– Nu vet jag inte om jag vågar komma en gång till, sa hon till speakern Jan Fristedt under prisceremonin.

Länge såg det ut att bli svensk seger men som sista ryttare red Mathisen ut på den krävande och långa banan som förre olympiern Jan Jönsson byggt och visade hur man skulle göra.
– Det känns så klart super, säger hon.
Klassen som består av många terränghinder är egentligen inte segerhästens rätta element från början. Egentligen är han vanligt hopphäst men passade inte riktigt in och skolades om till något helt annat.
– Han var alldeles för försiktig och då var det någon som kom med idén om fälttävlan. Jag tyckte det lät galet men provade och han bara älskar det, säger hon.

Förutom fälttävlan gör Vicky Mathisen ännu mer spektakulära saker tillsammans med sin häst.
– Han kan hoppa genom eld och hoppa över bilar. han gör allt jag säger till honom att göra, säger Vicky Mathisen.

×