Händelserna den 16 mars ledde till en omfattande polisutredning med ett 100-tal förhör.

Mordutredning ledde till misshandelsåtal

Lund När en man i 30-årsåldern i mitten av mars hittades död utomhus i ett bostadsområde på Väster inleddes en mordutredning. Nu har en 45-årig man åtalats, men rubriceringen är grov misshandel och olaga frihetsberövande.

Samtidigt åtalas 45-åringen för grovt olaga tvång och olaga frihetsberövande riktat mot en 36-årig man. Denne åtalas i sin tur för grov misshandel av 45-åringen.
Båda har i förhören förnekat brott. 45-åringen greps samma dag som den döde hittades och har varit frihetsberövad sedan dess.
36-åringen greps påföljande dag och häktades senare men släpptes igen.

Enligt åtalet utspelades händelseförloppet i 45-åringens lägenhet på Plåtslagarevägen den 16 mars.
Där ska han ha hindrat den senare avlidne att lämna platsen genom att låsa ytterdörren och stoppa på sig nyckeln.
Offret ska sedan ha utsatts för flera knivhugg mot vänster ben.
Även 36-åringen hindrades från att lämna lägenheten när ytterdörren låstes.
Han tvingades också, under vapenhot, att lämna över sin telefon till 45-åringen som tog ur batteriet. Det är den delen som rubriceras som grovt olaga tvång.
Enligt åtalet har 36-åringen attackerat 45-åringen med kniv, något som orsakade skador i ansiktet, på överkroppen och på ena handen. 45-åringen fördes efter gripandet till sjukhus.
Av utredningen framgår att 36-åringen larmat räddningstjänsten.
I 45-åringens lägenhet hittade polisen en blodbesudlad och avbruten kniv med spår från den döde, liksom dennes blodbesudlade byxor och skor.
Hemma hos 36-åringen påträffades blodiga kläder och en kniv. En kniv har också hittats i ett återvinningskärl och fotografier visar att 36-åringen kastat den där.
Enligt ett vittne har 36-åringen setts lämna Plåtslagarevägen och han var då blodig. Ett annat vittne uppger att 36-åringen berättat att han varit i 45-åringens lägenhet och att de båda då angripit varandra.
Av vittnesförhör framgår även att 45-åringen tidigare uppträtt hotfullt mot den senare avlidne.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Ska du fira en alkoholfri jul?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev