Foto: MARKO SÄÄVÄLÄ

Lägsta arbetslösheten för unga på tio år

Inrikes Arbetslösheten bland unga fortsätter att minska, uppger Arbetsförmedlingen.

I slutet av juni var 46 000 unga inskrivna som arbetslösa på Arbetsförmedlingen, vilket är en minsknng med 6 000 på ett år. Just nu är  arbetslösheten 8,6 procent bland 18-24 åringar, vilket är den lägsta nivån sedan 2008.

Efterfrågan på arbetskraft är stor, menar Andreas Mångs som är analytiker på Arbetsförmedlningen.

Sammantaget var 336 000 stycken inskrivna som arbetslösa i slutet av juni, varav 46 000 är mellan 18-24 år. Bland unga kvinnor är arbetslösheten yngre än bland unga män, 6,9 procent jämfört med 10,2 procent.

 

Läs mer:

Dagens fråga

Längtar du till nya (och sista) säsongen av Game of Thrones?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×