Lee Nimåker skrällde på V5

TRAV Yatagan Love kom med en ganska mager resultatrad till tisdagens V5-3 på Jägersro. Men Lee Nimåker körde i 07-tempo första 500 meterna och vann ändå lekande lätt till slut på 12,9 över 1640 meter med bilstart.

Den amatörtränade hästen (Per-Ola Olsson) var bara streckat på två procent av kupongerna och fällde de flesta spelarna.
Men Lee Nimåker var inte särskilt överraskad.
– Det är en bra häst som haft problem med travet, men i dag kändes han bra och jag vet att han är snabb så jag ville prova i ledningen, sa Nimåker i vinnarcirkeln.
Trots det höga tempot behövde hon aldrig oroa sig för konkurrenterna.
– Det kändes som om han bara joggade och jag blev faktiskt aldrig orolig för de kom ju inte upp i närheten av mig…

En annan stark prestation den här tävlingskvällen svarade Robert Bergh-tränade Royaldoodle för i V5-2. Preben Sövik övertog ledningen kort efter start och var sedan helt överlägsen i mål på 14,9 över fullvuxna 2640 meter (bilstart).
– Han fick ett optimalt lopp i sitt eget tempo. Det passar honom bra att gå i jämnt och högt tempo. Det är en fin häst som har lite för lite pengar på sig i förhållande till sin kapacitet, sa Sövik.
V5-inledningen gick till Christoffer Eriksson som ledde runt om med Nicklas Dyrbergs Kung Edward:
– Han gick undan på ett bra sätt och vann rätt så enkelt. Han brukar inte ta ut sig i spets och gjorde bara det han behövde, sa Jägersros kukschampion.

Conrad Lugauer valde samma segerrecept – ledningen – med Virgin Maiden i V5-4 trots en tuff utmaning från favoriten MT Naomi.
– Jag var optimistisk i dag och hon kändes så bra så det var aldrig aktuellt att släppa, sa Lugauer som berättade om varför det dröjt mellan starterna för hästen:
– Hon var överambitiös och kvävde sig på Åby senast så hon fick ta igen sig. Men nu är hon allt mer avslappnad.
På upploppet utmanade Joakim Lövgren med Chuck Camto men det ändade med galopp.
– Jag hade kräm kvar och hade nog vinnit ändå. Hon var bara bäst i dag, sa Conni Lugauer som även vann en V4-avdelning med favoriten Ilydia Boko trots dödens hela vägen.

Wilhelm Paal gästade med sin italienare Vis Del’Ollmo och vann V5-finalen på goda 13,7 över 2140 meter med bilstart.
– Meningen var mest att hon skulle få ett snällt lopp och jag körde med tunga skor, men de andra blev trötta till slut och hon är en riktigt bra häst med bra speed och 100 meter kvar fick jag upp hoppet om att vinna, sa Paal.
V5:an delade ut fina 32499 kronor till fem rader som lyckats överleva omgången.
V4:an som avrundades med seger för Olof Thorson och Liza with a Z slutade med en utdelning på mer blygsamma 3288 kronor för 44 rader med fyra rätt.

Sport i dag

Sportresultat