En 25-årig man agerade rådigt när han kom förbi och såg att papperskorgen vid Eslövshallen brann på natten mot lördagen. Han sparkade omkull papperskorgen och stampade på elden tills den var släckt. FOTO:Marcus Ulvsand
Papperskorgen som brann stod i närheten av Eslövshallen, men som tur är ligger det asfalt mellan hallen och papperskorgen. FOTO:Marcus Ulvsand

Rad av småbränder oroar säkerhetschef

ESLÖV Flera småbränder i närheten av offentliga byggnader har startat under helgen. Det gör kommunens säkerhetschef Åsa Mikkelsen bekymrad.
– Det är oroande i allra högsta grad.

Så sent som i lördags skrev Skånskan om ett allvarligt branddåd som inträffade vid Skogsvägen i Eslöv.
Det var natten mot fredagen som någon tände eld på en barnvagn, som ställts vid en kommunal förskola som inte är i bruk.

Under helgen har det på nytt inträffat flera bränder inne i Eslöv, men bara av mindre art.
– Men jag tycker inte det är så bara. Det är småbränder som kan eskalera till en större brand, säger Åsa Mikkelsen som är kommunens säkerhetschef.

En av helgens småbränder startade efter att någon tänt eld i en papperskorg i närheten av Eslövshallen.
Det var strax efter klockan ett på natten mot lördagen som en 25-årig man upptäckte att papperskorgen stod i ljusan låga. Det ska också ha brunnit i en gräsplätt vid sidan av papperskorgen.

Den 25-årige mannen ska enligt polisen ha sparkat omkull den brinnande papperskorgen och sedan stampat på det brinnande innehållet så att det slocknat. Hans insats beskrivs av polisen som ett hjältedåd.
Mannen kontaktade polisen, som rubricerar branden som allmänfarlig vårdslöshet. Enligt anmälan kan det ha funnits risk att branden spridit sig vidare till gräsytan och en fotbollsplan i närheten, eftersom det är så torrt.

Branden vid Eslövshallen ska inte ha varit den enda nyligen. Enligt uppgifter från kommunen ska det ha brunnit i papperskorgar på ungefär samma plats under två dagar i följd.
Natten mot måndagen startade ytterligare en brand inne i Eslöv. Det var klockan halv fyra på natten som en person larmade räddningstjänsten om att det brann i en container vid Karlsrobadet.

Enligt räddningstjänsten stod den brinnande containern tio meter från en fastighet. Det ska även ha brunnit i ett sopkärl.
Branden kunde släckas inom några minuter. Enligt räddningstjänsten finns det i dessa tider alltid en spridningsrisk, eftersom det är så torrt.

Åsa Mikkelsen på kommunen menar att det finns anledning att vara bekymrad, även om det rör sig om mindre bränder.
– Det är oroande i allra högsta grad. Vi är bekymrade så klart.

Hon påpekar att man arbetar väldigt aktivt för att förebygga nya bränder.
– Men man kan inte göra allt.

Läs mer:

Dagens fråga

Kommer du att uppmärksamma Världstoalettdagen?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×