Döms för att ha kört på kvinna under omkörning

Landskrona I januari i år blev en kvinna påkörd av en bil i Häljarp. Kvinnan bröt armen, och nu döms en man till vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada.

Det hela utspelades en morgon i slutet av januari i år när en kvinna är ute på en joggningstur. på vägarna i närheten av Häljarp. Kvinnan är klädd i reflexväst, och längs en raksträcka får hon sällskap av fyra bilar.
Längs vägen bestämmer sig två av bilarna för att göra en omkörning av de två främre bilarna, och under omkörningen träffas kvinnan av den bakersta bilens backspegel, vilket gör att hon bryter armen. Hon träffas med sådan kraft att även bilens backspegel slås av. Kvinnan förs sedan i ambulans till sjukhuset i Lund. Redan i ambulansen konstateras att armen är av och kvinnan själv säger att hon har svårt att minnas detaljer från händelsen.

Hon har vidare berättat att frakturen lett till att hon numera har dropphand, vilket är en nervskada som påverkar rörelseförmågan i handen. Hon beskriver det själv som att hon har svårt att sova och att hon både har problem med att sträcka ut armen och att böja på den.

I domen så menar man att mannen inte höll tillräckligt avstånd under omkörningen, vilket ses som förklaringen till att kvinnan träffas under omkörningen. Man lyfter även fram att kvinnan burit reflexväst och hållit sig på rätt sida vägen.
Mannen har också erkänt båda brotten i förhör, och döms därmed till både vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada. Påföljden blir 60 dagsböter på 230 kronor.

Dagens fråga

Längtar du till nya (och sista) säsongen av Game of Thrones?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×