Markus Rosenberg tycker att självförtroendet i MFF är på topp inför tisdagens Champions League-kval i Kosovo. Arkivbild

Dags för Malmö FF att gå in i Europakval

På tisdagskvällen är det äntligen dags för Malmö FF att gå in i kvalet till Champions League och försöka ta revansch för förra säsongens misslyckande.

MFF tränade ett pass under måndagens förmiddag för att sedan flyga ner till Pristina i Kosovo där man ska möta FC Drita.
Under kvällen höll tränaren Uwe Rösler en presskonferens på plats och berättade då att han har full koll på motståndet och har klart för sig vilken matchbild han tror väntar.
– Det blir tufft. Fysiskt och anspänt. Vi ska dra nytta av vår erfarenhet och arbeta för att få ett bra resultat. Det är viktigt att vi fokuserar på vårt eget spel. Vi kommer förberedda med en plan och ska fortsätta där vi slutade i lördags. Men det kommer att bli tufft. Vi behöver vara på toppen av vår förmåga, sa han till MFF:s hemsida.

Omkring 10 000 åskådare väntas se morgondagens möte på plats i Mitrovica, ungefär en timmes färd från Pristina och det väntas bli ett rejält tryck på matcharenan.
– Mina spelare är vana vid en stor publik, så jag är övertygad om att det inte kommer vara något problem, förklarade Rösler.
FC Drita har satsat ganska stort inför den innevarande säsongen och toppar den inhemska ligan.
MFF lär inte underskatta motståndet:
– Drita är ett hårt arbetande lag som vet vad som krävs för att vinna matcher, konstaterade Rösler under presskonferensen.
I MFF-truppen råder harmoni och förväntan inför tisdagens match:
– Vi har haft tre bra veckor tillsammans. Vi kommer från en bra prestation i lördags och nu är vi redo för nästa uppgift. Resan har gått smidigt, hotellet är jättebra och maten fantastisk. Allihop ser fram emot matchen imorgon.

Uwe Rösler fick under presskonferensen medhåll av lagkapten Markus Rosenberg.
– Vi har en bra känsla. Det har vi haft under hela uppehållet. Vi har blivit starkare och starkare. Sirius var den första matchen där något stod på spel och då gick vi ut och vann med 4-0. Klart vi har stor respekt för vad som komma skall men vi är också fulla av självförtroende, förklarade han.
MFF har med sig en 20-mannatrupp till Kosovo. Egzon Binaku är tillbaka från skada, i övrigt är truppen likadan som mot IK Sirius.

MFF-truppen: Eric Larsson, Egzon Binaku, Behrang Safari, Sören Rieks, Oscar Lewicki, Fouad Bachirou, Arnór Ingvi Traustason, Markus Rosenberg, Carlos Strandberg, Alexander Jeremejeff, Rasmus Bengtsson, Bonke Innocent, Isak Ssewankambo, Lasse Nielsen, Andreas Vindheim, Johan Dahlin, Fredrik Andersson, Franz Brorsson, Pavle Vagic, Samuel Adrian.

Sport i dag

Sportresultat