Foto: Erik Simander / TT

Andersson öppnar för fortsättning med Granqvist

Förbundskapten Janne Andersson är öppen för att behålla Andreas Granqvist i landslaget, även om backen inte skulle vilja fortsätta över EM 2020.

Andersson kunde inte ge något besked om Granqvists framtid under gårdagens pressträff efter VM-äventyret. Inte heller om Sebastian Larsson, Ola Toivonen och Marcus Berg, de tre övriga som tidigare antytt att de skulle sluta i landslaget efter fotbolls-VM,

– Det känns lite speciellt att vi sitter just här 48 dagar sedan inleddes resan just här, inledde Andersson på hotellet i Stockholm.
– Det optimala är om de spelare som spelar EM-kvalet i höst även deltar i en evenutell EM-turnering, men det går att göra undantag, sade han enligt Omni.
– Jag är ganska öppen i det. Man ska ha grundregler, men flexibilitet. Det kan hända grejer under vägen.

Förbundskaptenen berättade att han hoppas ha klart inom de närmsta veckorna med vilka som finns tillgängliga för landslagsspel i framtiden.
– Vi kommer att ha en kontakt. Jag ska ringa runt till samtliga de närmaste veckorna och ha en individuell feedback om hur VM har varit. Då kommer vi att prata framtid och efter det får vi börja prata om nästa samling, säger Janne Andersson.

Närmast i höst väntar nybildade Uefa Nations League innan EM-kvalet startar 2019.

Sverige ställs mot Ryssland och Turkiet i dubbelmöte i Nations League. Det blir alltså en återkomst till det stora landet i öst där svenska landslaget gjorde succé den senaste månaden. Och det blir match mot Ryssland, en annan succékvartsfinalist i VM.
– Det är fyra lag kvar i VM-turneringen. Det är häftigt att konstatera att vi är delad femma i världen, om man tänker positivt. Vi har inte haft tur eller flyt, vi förtjänade faktiskt den här femteplatsen. Det är fantastiskt bra gjort och det är med enorm glädje jag konstaterar det, avslutade en stolt Janne Andersson.

Sport i dag

Sportresultat