Sveriges förbundskapten Janne Andersson var på ett strålande humör på sista presskonferensen inför mötet med England. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

”Lätta att analysera, men svåra att slå”

FOTBOLL Lättanalyserat, men svårbesegrat.
Det var kontentan efter att Sverige hållit sin sista presskonferens inför lördagens VM-kvartsfinal mot England.
Sista hindret för en blågul medaljmatch.

– Vi är lätta att analysera, men svåra att slå. Är konsekventa och starka i vår tro, sa förbundskapten Andersson på presskonferensen som direktsändes av SVT.
– Jag är uppväxt med engelsk ligafotboll i Tipsextra, man laddade för varje match, den enda som sändes i veckan.

– Minns Ken Hibbitt i leran i Wolves från 70-talet. Det är speciellt för mig, England är som mitt andra land. Men det är ett annat lag nu, en annan fotboll, men kampen och energin finns kvar, något som jag gillar.
Han vet med andra ord vad som väntar.
–– England är bra på fasta situationer, och det är första gången hittills vi får en jämbördig motståndare där.
Samtliga 23 svenska spelare är tillgängliga med undantag för avstängde Mikael Lustig (se separat artikel nedan).
Lagkapten Andreas Granqvist blev pappa för andra gången natten till fredagen. Vid halv ett-tiden födde Sofie Granqvist ännu en flicka.
– Att få en dotter är det finaste man kan få. Hon är frisk, min fru är frisk. Min fru har varit oerhört stark, konsterade han.

Känslan inför Englandsmatchen är bara positiv.
– Ju mer man vinner och får den här lagkänslan, desto mer positivt blir inom gruppen. Har sagt från första dagen att vi ska göra det hör tillsammans som ett lag och det har vi verkligen visat ute på planen .
– Vi går in för varje match med en positiv känsla att vi ska göra en bra prestation och sedan får vi se resultatet efteråt. Och än så länge har det gått jättebra.

×