Torkan slår hårt mot bönderna som i många fall just nu stödutfodrar sina djur med bete som skulle sparats till vintern. Foto: Maja Jakobsson/Arkiv

Djurhållare får klippa gräs

SVALÖV Den långa torkan ställer till stora problem för lantbrukare och djurhållare. Fodret till djuren är väg att ta slut som innebär en mycket ansträngande situation.

Därför gör Svalöv som många andra kommuner och erbjuder möjligheten till de med djurbesättningar att klippa gräs på kommunens markområden efter överenskommelse.
Något betalt tar inte kommunen, men å andra sidan får inte gräset säljas vidare utan ska användas som foder till de egna djuren.

När balarna är plastade ska de transporteras bort omgående.
– Det är självklart att kommunen ska hjälpa till när det blir en sådan här situation där djuren påverkas negativt, säger kommunalrådet Fredrik Jönsson (C).

– Det är viktigt att om vi kan hjälpa den största näringen som finns i kommunen, så ska vi självklart göra det. Viktigt att djur besättningar får tillgång till foder i denna svåra tid som uppstått på grund av torkan, säger Jan Zielinski (S), kommunstyrelsens ordförande.
För att få tillgång till gräs att klippa ska man vända sig till tjänstemännen på kommunhuset:
-De djurhållare som vill klippa gräs på kommunal mark kontaktar oss så hittar vi en lösning, säger Mats Dahlberg, samhällsbyggnadschef.

Det finns en hel del områden runt om i kommunen som kan vara aktuella att klippa gräs på.

Dagens fråga

Längtar du till nya (och sista) säsongen av Game of Thrones?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×