Fängelse för övergrepp på barn

vellinge En man hemmahörande i Vellinge kommun döms till fem månaders fängelse för sexuella övergrepp på två minderåriga flickor.

Det var i augusti i fjol som de två flickorna, sex och sju år gamla, gick in i mannens husvagn som var uppställd på en ort i Vellinge kommun.
De hade vid tidigare tillfällen lekt med mannens dotter, som är i samma ålder som flickorna och som brukade bo med pappan då och då.
När flickorna kom in i husvagnen låg mannen avklädd i sängen. Därefter ska 52-åringen ha onanerat inför flickorna och försökt förmå dem att visa sina könsorgan för honom.

Mannen ska också ha förmått åtminstone den ena av flickorna att ta på hans könsorgan. Han fick också flickan till att klä av sig på underkroppen och tog på hennes underliv.
Samma dag som övergreppen ägde rum ska den äldre av de två flickorna ha berättat om det inträffade för sin mormor.
Malmö tingsrätt skriver i sin dom att de båda flickorna har berättat sammanhållet, sakligt och dealjerat och att de gett ett trovärdigt intryck.

Flickorna har gett olika versioner om vad som hände dem i husvagnen. Det går därför bara att slå fast att 52-åringen förmått den en av de två flickorna att ta på honom och att visa sitt könsorgan för honom.
Således döms 52-åringen för sexuellt övergrepp mot barn för gärningarna mot den ena flickan och för sexuellt ofredande av den andra, till sammanlagt fem månaders fängelse. Han ska också betala skadestånd till de båda. 52-åringen har hela tiden nekat till anklagelserna.

Dagens fråga

Bör vägran att göra repmånad ge fängelse?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×