Robin Crantz från Malmö köpte hamburgare av Staffanstorps uniteds Delti Magnusson, som oroade sig för om maten skulle räcka ens till pausen. Foto: Lena Breitner
Nikki Khoi tyckte det var bekvämt att se på matchen på Torget i Staffanstorp eftersom hon jobbar strax intill. Det blev korv med bröd till henne och femåriga dottern Ariana.

Bänkarna räckte inte till för fansen

Staffanstorp Staffanstorps kommun gissade att 500 skulle komma och se VM-matchen på Torget. Det blev uppemot tusen personer. Mest rafflande i första halvlek var teknikstrul.

Efter att Sverige gått till åttondelsfinal utlovade kommunledningen sändning via storbildsskärm på Torget.
Uppslutningen var över förväntan. Bänkarna för omkring 300 sittande tog slut i ett nafs. Skånskan beräknade 400-500 åskådare när matchen började och fler strömmade ständigt till.
Mitt i publikhavet stod Staffanstorp United och sålde hamburgare, korv och läsk. 10 minuter in i matchen började ungdomsledaren Delti Magnusson oroa sig för om hamburgarna skulle räcka. 70 av de 200 inköpta hamburgarna var redan sålda.
Niki Khoi köpte korv med bröd till sig och femåriga dottern Ariana.
– Jag jobbar här intill, förklarade Malmöbon som är uppväxt i Staffanstorp.
Matchens inledning och slutet av första halvlek blev rafflande. Tekniken strulade rejält. Bild och ljud fladdrade. I slutet av andra halvlek, mitt i ett schweiziskt anfall, kom en stor platta upp i bild med fråga om sändningen verkligen skulle fortsätta.
Publiken tog det med godan ro och bilden var tillbaka efter någon minut när ”någon” hittat fjärrkontrollen.
Robin Crantz från Malmö köpte hamburgare mitt i matchen. Det gjorde han rätt i för då var de nästan slut. Teknikstrulet var han inte oroad för.
– Mina föräldrar bor tre minuter härifrån, säger han.
Strax innan paus var antalet åskådare uppe i mellan 700 och 1 000 personer. Över förväntan, konstaterade kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson, M, och utlovade ny storbildssändning på Torget om Sverige vinner matchen.
Och ja, det gjorde de ju.

Dagens fråga

Bör vägran att göra repmånad ge fängelse?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×