Ali Fegan Foto: Sofia Sabel/SVT

I höst ersätter journalisten Ali Fegan Janne Josefsson i Uppdrag granskning. Han blir därmed också Karin Mattissons nye programledarpartner.

Ali Fegan, som har arbetat som journalist sedan 200, har varit knuten till Uppdrag granskning som grävande reporter sedan 2008.
– Det känns otroligt stort och en ära att få programleda ett av Sveriges och världens bästa TV-program för undersökande journalistik. Efter tio år som grävare på redaktionen känner jag mig redo, säger Ali Fegan i ett pressmeddelande..

Att efterträda Janne Josefsson menar han blir en utmaning.
– Janne har alltid varit en förebild så det känns overkligt att efterträda honom. Men redaktionen består av några av Sveriges bästa journalister så vi kommer ta Uppdrag granskning vidare, det lovar jag honom, säger han.
Det var tidigare i våras som Janne Josefsson meddelade att han skulle sluta. Han är mycket positiv till valet av ersättare.
– När jag fick reda på att Ali skulle bli programledare för Uppdrag granskning tänkte jag att bättre val finns inte. Han är en otroligt skicklig reporter och hans ansvarsintervjuer är lysande. Dessutom väjer han aldrig för att ta upp kontroversiella frågor, säger han.

Ali Fegan började sin journalistbana med att vara med och startad nättidningen Sourze.se 2000. Han har frilansat för tidningar som Fokus, Offside och Expressen.
För Uppdrag granskning har han gjort en rad uppmärksammade och prisbelönta reportage som till exempel ”En skola för alla” om hur friskolor sorterar bort stökiga elever ur sina kösystem som nominerades till Stora journalistpriset 2014. Han gjorde också bland annat ”Ett bättre liv” om skogsarbetarna från Kamerun som utnyttjades under slavliknande förhållanden som nominerades till Prix Europa 2013.
Höstsäsongen av Uppdrag granskning startar onsdagen den 22 augusti.

×