Besökarna kunde vandra runt i Kronetorps mölla med en guide. På bilden: Erik Ranlund visar runt. FOTO: KRISTINA DAVIDSON
Kristina Sunqvist och Adrienn Görgényi vill locka fler trädgårdsintresserade till Kronetorp.
Per Persson och Clas-Olof Nilsson visar stolt upp sin BMW r100s respektive Crescent compakt Se 05.
Clownen Bombolo i Cirkus Trattofon fixade håret på Jim Broström, som ansvarade för mölledagen i Burlöv. Foto: Kristina Davidson

Clownglädje och trädgård på Mölledagen

BURLÖV Clownakrobatik, trädgårdsfröjd, klassiska hojar och visning av Kronetorps mölla var några av inslagen när Mölledagen firades i Burlöv på söndagen.

Mellan 1 000 och 1 500 besökare njöt av solen, mötena med föreningarna och alla aktiviteter.

– Mölledagen är en fin tradition, en familjedag då vi kan visa upp den snart 180 år gamla möllan och den mångfald av föreningar som har anknytning hit eller till Burlöv, säger Jim Broström, enhetschef i Kultur Burlöv.
Tillsammans med representanter för åtta lokala föreningar skapades ett program som innehöll något för stora och små.
– Det är trevligt att många samlas här på mölledagen. För oss handlar det om att vi är stolta över att kunna visa upp vår holländarekvarn, som renoverades ifjol med nytt trä runt om och ny puts vid stengrunden, berättar Evert Lindén, ordförande i Burlövs Mölleförening.
En annan av föreningarna som varje vecka håller sina träffar vid möllan är Classic Mc Moped Club.
– För oss är det ett gyllene tillfälle att visa upp våra klassiska fordon och berätta om alla aktiviteter som vi ordnar under året, menar Per Persson i CMMC.

Nya på föreningsdagen var Möllans trädgårdsvänner, ett gäng frivilliga från kulturföreningen Medvind som håller på att bygga upp en ekologisk kryddträdgård med vackra blommor i backen nedanför möllan.
– Vi vill gärna sprida kunskapen om att trädgården får oss att må bra både själsligt och kroppsligt och locka fram att komma hit.
– Därför är vi glada för att vi både fick vara med på mölledagen och den allmänna öppen trädgård, säger föreningsmedlemmen Adrienn Görgényi.

Roade besökarna genom en akrobatisk familjeföreställning gjorde Cirkus Trattofon och för musiken stod Pontus Stenkvist och Marie Stiller. Mölleföreningen höll också i kaffeserveringen tillsammans med Burlövs Ryttareförening, som även ordnade ponnyridning.
Burlövs brukshundsklubb arrangerade en hunduppvisning, Hembygdsgillet stod för dansen, hos ABF fick man prova på att dreja och lokala hantverkare höll i en minimarknad.

Dagens fråga

Längtar du till nya (och sista) säsongen av Game of Thrones?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×