Hans-Erik Åkerblom, WAIF och Lars-Erik Åkerblom, Vollsjö byalag gör gemensam sak när Wollsjö AIF firar 90-årsjubileum under en dag den 6 augusti.

Kritisk till kioskupphandling

Fränninge Wollsjö allmänna idrottsförening har haft hand om kiosken på Frenningebadet i fyra år och erbjöd sig att ha det i sommar också.
– Men det gick inte med de premisser som kommunen satte, säger ordförande Hans-Erik Åkerblom.

Skånskan berättade i torsdagens tidning om att kommunen inte lyckades hitta någon privat aktör som ville driva kioskerna på Östra Färsbadet och Frenningebadet i sommar. Orsaken är att kommunen meddelade att de inte tänkte betala ut något driftsbidrag längre.
– Det visar hur fel det var. Vi hade till exempel behövt gå in med egna pengar och det är inte möjligt. Föreningen lever ju på sponsorer och alla de arrangemang som vi ordnar, säger Hans-Erik Åkerblom.
Intäkterna som de fått från kioskverksamheten på Frenningebadet har gått till deras ungdomsverksamhet. Men han är också tydlig med att säga att även andra lokala föreningar eller aktörer hade fått ha sköta driften.
– Det viktiga är att värna om badet. Det är en viktig fritidssysselsättning här i bygden. Och att skära ner på servicen som lättare mat och fika för badgästerna är inte bra. Vi måste kunna erbjuda bra saker även här på landsbygden.

Hans-Åkerblom kommenterar även införandet av kontantfritt på badet.
– Man anger rånrisk som orsak. Men man borde kunna lösa så att det utformas så säkert som möjligt. Kontanter ska ju gå att betala med.

Dagens fråga

Är du stressad över julen?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev