Sandra Bullock, Cate Blanchett, Rihanna, Mindy Kaling, Awkwafina, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway och Sarah Paulsoni Oceans 8.Foto: Barry Wetcher

Ensemblen trivs i nya Oceans-filmen

Film/recension

FILM
Ocean’s 8
Regi: Gary Ross Medverkande: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Helena Bonham Carter med flera
Betyg: 3

1960 samlade Frank Sinatra sitt Rat Pack (Dean Martin, Sammy Davis Jr och Peter Lawford) i Las Vegas för att spela in filmen Ocean’s Eleven. Tanken var att de skulle filma på dagen och uppträda på The Sands på kvällarna och ha roligt hela tiden. Den röda tråden i filmen bestod i att gänget skulle råna alla stans större kasinon och komma undan.
Fyrtioett år senare fick George Clooney snilleblixten att han skulle göra om Ocean’s Eleven-filmen med sitt eget gäng – Brad Pitt, Matt Damon med flera och med Steven Soderbergh som regissör. Succén lät inte vänta på sig den här gången heller och filmen fick även uppföljarna Ocean’s Twelve och Ocean’s Thirteen.

Nu har dessa tre filmer fått en spin off i Ocean’s 8 där Danny Oceans syster Debbie (Sandra Bullock) att göra om bravaden och visst funkar formulan fortfarande främst av samma anledning som Sinatra och Clooney rodde skutan i hamn.
Den kvinnliga ensemblen verkar trivas med varandra och bjuder på sig själva med coola repliker och häftiga kameravinklar.
Det handlar om att lägga vantarna på ett halsband vårt 150 miljoners och precis som i de tidigare Oceans-filmerna gör sig logiken inget besvär.
Bullock kan det här med komedi och action och Cate Blanchett, en av vår tids mest mångsidiga aktriser, verkar njuta av att kunna jobba i lättvikt och känna att publiken trivs med det. Underhållande som vanligt när familjen Ocean är i – eller gör – stöten alltså.

FILM
Ocean’s 8
Regi: Gary Ross Medverkande: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Helena Bonham Carter med flera
Betyg: 3

×