Carl-Peter Thorwid, vd för Lantmännen Cerealia.

Lantmännen tar över verksamhet i Bjuv

På landet

Lantmännen Cerealia har köpt delar av det konkursdrabbade skånska företaget Ceres i Bjuv. Lantmännen kommer därmed fortsätta att producera torra livsmedel på fabriken i Bjuv. 13 medarbetare, vilket motsvarar drygt en tredjedel av personalstyrkan, har erbjudits anställning hos Lantmännen.

− Vi är mycket nöjda med förvärvet. Vi kan nu säkra tillverkningen av våra bröd- och kakmixer, och driva och utveckla verksamheten i Bjuv långsiktigt, säger Carl-Peter Thorwid, vd för Lantmännen Cerealia.
Ceres lämnade in en konkursansökan i början av maj.
Lantmännen övertar den uppköpta verksamheten omedelbart och i förvärvet ingår bland annat maskiner och inventarier, visst lager och immateriella rättigheter.

×