Hundratals Malmöbor följer matchen mellan Sverige och Tyskland i Folkets park. Foto: Marcus Bornlid Lesseur
Ifenyi Sylvester (vänster) och Edwin Chike (höger) tror att Sverige vinner om de anammar en ”mästares inställning”.
Sverigesupportrarna Vanessa och Vile.
Beata Hubertus från Tyskland har rest till Sverige för att följa fotbolls-VM från Malmö.
Christer Linnér tänker fira matchutgången oavsett om Sverige vinner eller inte.
Omar Ilhamoi tycker att stämningen i Folkets park är ”ljuvlig”.

Fotbollsfest i Folkets park lockar storpublik

Malmö Malmöbor fyllde Folkets park till bredden där matchen mellan Sverige och Tyskland visades på storbildsskärmar. 
Beata Hubertus, som är på besök från Tyskland, säger att stämningen är betydligt muntrare här än i hennes hemland.
– Alla är så deprimerade där sedan förlusten. Jag tror att Sverige vinner i dag, säger hon.

I Folkets park har det blivit allt trängre i takt med att startskottet för uppgörelsen mellan Sverige och Tyskland närmat sig.

Några minuter innan avspark meddelade personalen vid insläppet till gräsytan som omgärdar Moriska paviljongen, där matchen visas på en storskärm under kvällen, att man snart skulle vara tvungna att stänga området för senkomna fotbollssupporters till följd av platsbrist.

Stämningen bland de hundratals personer som spridit ut sig framför scenen var stämningen i varje fall i allra högsta grad yster och förväntansfull, även om de flesta Skånskans utsände talar med ger uttryck för att Sveriges chanser mot världsmästarna Tyskland, oaktat deras förlust mot Mexico förra veckan, förmodligen inte är så värst goda.

Christer Linnér, som precis har fattat posto ett stenkast bakom gräsmattan där majoriteten av fotbollstittarna har satt sig till rätta, oroar sig över det svenska lagets synbarliga svårighet att få in bollen i målet.
– Vi är ju inga målgörare direkt, och det är väl ett problem. Men det som talar för oss är vårt starka försvar, och att vi verkligen är ett lag, där alla kämpar för alla. Vi har inga individualister som Zlatan längre, säger Christer Linnér, som dock menar att man inte behöver gräma sig över en förlust.
– Man kan ju alltid fira ändå, säger han.
Även Vanessa, som drar runt med sin ett och ett halvt-åriga son Vile i en barnvagn på området – båda är iförda gulvita tröjor – tror att det kan bli svårt för Sverige att hantera den tyska disciplinen.
– Det kommer att bli en riktig fotbollsfest när det drar igång, men jag tror att Tyskland kommer att gå in med en hård inställning efter sin förlust, så i bästa fall kan det kanske bli lika.

Alla är dock inte lika övertygade om att Sverige kommer att gå en bitter förlust till mötes. Det viktigaste, enligt Ifeanyi Sylvesters förmenande, är att det svenska laget uppvisar den rätta attityden.
– Man kan inte acceptera en förlust. Man måste kämpa. Man måste ha en mästares inställning för att vinna. För om man inte tror att man kan vinna så kommer man aldrig vinna.

– Allting handlar om att fokusera och ge dem allt. Mexico vann mot Tyskland för att de hade en mästares inställning. Och om Mexico kan ha det så kan Sverige ha det, säger Ifeanyi Sylvester.

Den enda som Skånskans utsände får tag i som är övertygad om en svensk vinst i kväll råkar vara en tysk supporter på besök i Malmö. Beata Hubertus, som säger sig älska Sverige (”men jag älskar Tyskland också”), tror att Tysklands senaste förlust har fått laget att tappa stinget. Detsamma menar hon gäller de tyska supporterskarorna.
– Alla har varit så besvikna sedan vi mötte Mexico. Därför känns det ganska avslaget att följa matcherna från Tyskland, det betydligt trevligare här. Stämningen i Folkets park är perfekt, säger Beata Hubertus.

Dagens fråga

Längtar du till nya (och sista) säsongen av Game of Thrones?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×