Gruppen Behind The Actors från Bandung på Java i Indonesien som gör en egen version av Lejonkungen.

Dockteater med interaktiva inslag

LÖDDEKÖPINGE För fjärde året i rad ordnas en internationell dockteaterfestival för barn och vuxna i Pegasus trädgård i Hög.
I år kan publiken också var med och tillverka sina egna dockor och var med och spela i ett interaktivt inslag.

– Vi kallar det en interaktiv visuell festival där de som vill kan få sitt dockteaterinslag inspelat tillsammans med någon av de internationella artisterna, säger teaterdirektör Staffan Björklund.
Varje festivaldag inleds med att barnen få titta på någon av artisternas dockteater. Sen får de vara med och bygga sin egen docka med hjälp av proffsiga dockmakare och sen kan den som spela upp en kort scen i ”Dockomaten”.
– Två kvällar under festivalen har vi också utvecklat kafeteater för vuxna och större barn, där publiken får chansen att jamma med artister från Barcelona, Java och Istanbul, som några exempel, berättar Staffan Björklund.
Under tre helger i juli pågår dockteaterfestivalen med början den 7-8.
Då kan skåningarna träffa flera olika profesionella dockteatergrupper från Danmark, Indonesion, Italien, Spanien, Sverige och Turkiet.
– Det är speciellt roligt att kunna presentera gruppen Behind The Actor från Indonesien, som har ett speciellt uppdrag att modernisera den indonesiska teatertraditionen. I sin föreställning utforskar de ett nytt visuellt språk.
Staffan Björklund framträder också under festivalen med sin föreställning om Madam Rot som vill gifta sig med en morot.
Dockteaterfestivalen får ekonomiskt stöd av Kulturrådet, Konstnärsnämnden, Region Skånes kulturförvaltning och Kävlinge kommun.
Mer om dockteaterfestivalen, finns på hemsidan: http://www.staffansteater.se/pegasus-family-2018/

Dagens fråga

Bör vägran att göra repmånad ge fängelse?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×