Poliser och avspärrningar vid den plats i Lindängsplan i Malmö där en man skjutits under torsdagskvällen. Foto: Johan Nilsson / TT
Foto: Karsten Petersen
Foto: Karsten Petersen

Man död efter skjutning på Lindängen – personer frihetsberövade

malmö På torsdagskvällen blev en man i 25-årsåldern dödad vid en skottlossning vid Lindängsplan. Det kan finnas en koppling till skottlossningen på Värnhem tidigare i veckan, meddelar polisen.

I torsdags vid halv elva tiden inträffade det en skottlossning på Lindängen i Malmö. En person skadades och fördes till akuten i en privatbil. Vid 00.50 meddelade polisen att mannen var avliden. Tre personer, alla män, är anhållna misstänkta för mord. Den avlidne 24-årige mannen är känd av polis sedan tidigare.

På fredagsmorgonen bekräftar polisen att flera personer är frihetsberövade som kan ha koppling till gårdagens skottlossning.

– Det finns frihetsberövade personer som misstänks ha kopplingar till händelsen. Jag kan inte gå ut med hur många eller vad de är misstänkta för, säger Anna Göransson vid Skånepolisens ledningscentral och hänvisar till att det är under förundersökningssekretess.

Hon förklarar att man arbetar intensivt med förundersökningen.

– Hur vi fick tag på dem går vi inte ut med, säger Anna Göransson.

Finns det några uppgifter på hur händelsen gick till? 

– Det har framkommit uppgifter i förhör men vad det är jobbar vi med internt, säger Göransson.

Polisen arbetade under kvällen på den misstänkta brottsplatsen och letade, bland annat med hundpatrull, efter en eller flera gärningsmän.

Tungt beväpnade poliser spärrade av akuten i samband med händelsen fram till en timme efter midnatt. Polisen arbetade på kvällen med att göra dörrknackning i området.

Polisen har fattat beslut om särskild händelse. Den särskilda händelsen hanteras separat från övrig verksamhet och leds av en särskilt utsedd chef, som har en stab till sitt förfogande.

– Det är för att frisätta resurser, säger Anna Göransson.

Polisen meddelar att det kommer finnas poliser på plats under fredagen där brottet skedde. De önskar även att få in uppgifter om man har sett eller hört något i samband med händelsen.

Finns det någon koppling till händelsen på Värnhem som inträffade tidigare i veckan?

– Självklart är detta en prioriterad utredningsfråga och man tittar på om det finns koppling, säger Anna Göransson.

Dagens fråga

Vilken marknad är bäst?

Visa resultat

Loading ... Loading ...