Kultur och Fritidschefen i Trelleborg Jörgen Flink, Ingrid Wall och sekreteraren i Kockska Stiftelsen Jan Mårtensson i samband med utställningen ” I Kim Walls fotspår”. Foto: Sydsvenska bild

En resa i Kim Walls fotspår

TRELLEBORG På 39 stora skärmar längs Algatan visas i sommar en liten del av de foton som journalisten Kim Wall tog under sina resor världen över.

Besökaren tas med på en resa som går från öst till väst, från Nordkorea till Söderhavet – allt längs med Algatan i Trelleborg.
– Utställningen är ett sätt för oss att föra Kims namn och gärning vidare, säger Ingrid och Joachim Wall, föräldrar till Kim Wall som är född och uppvuxen i Trelleborg.
Genom att peka på vad Kim uträttade i sitt arbete som journalist vill föräldrarna flytta fokus från brottsoffer till erkänd och prisbelönad utrikeskorrespondent.

Kim Wall som dödades av Peter Madsen i samband med en reportageresa i hans hemmabyggd ubåt i Köpenhamn för snart ett år sedan reste över hela världen som frilansjournalist.
Arbetet förde henne ut till många avlägsna platser – Uganda, Sri Lanka, Indien, Haiti och Marshallöarna bland många andra platser.
När föräldrarna gick genom Kims dator hittades 14 000 bilder och idén att göra en utställning av en liten del av dessa föddes.

– Det har varit svårt att göra urvalet, det finns så många bra foton att välja mellan. Kim satte oftast människan i centrum i sina berättelser, och i utställningen finns många fina porträtt.
Utställningen har blivit möjlig genom bidrag från Kockska stiftelsen i Trelleborg och med stöd av Trelleborgs kommun.
Utställningen som ägs av Kim Walls minnesfond har som målsättning att visa utställningen på fler orter.

Dagens fråga

Bör vägran att göra repmånad ge fängelse?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×