Lunds nye kommundirektör heter Christoffer Nilsson. Bild: Kennet Rouna/Lunds kommun

Han blir ny direktör i Lund

Lund Christoffer Nilsson blir Lunds nya kommundirektör. Han är i dag biträdande stadsdirektör i Uppsala.

Arbetet med att anställa en ny kommundirektör inleddes i december, när dåvarande kommundirektör Anette Henriksson meddelade sin avgång, och på onsdagen utsåg alltså kommunstyrelsen Christoffer Nilsson till Lunds nya kommundirektör.

– Christoffer Nilsson står för ett omvittnat gott och inspirerande ledarskap med fokus på kvalitet och förbättrad service till medborgarna. Det är glädjande att vi lyckats rekrytera honom som ny kommundirektör i Lund säger Anders Almgren (S), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande om utnämningen.

I dag jobbar Christoffer Nilsson som biträdande stadsdirektör i Uppsala.
– Uppsala och Lund är systerstäder med mycket gemensamt. Båda städerna ligger i spännande regioner och har liknande strukturer. Jag hoppas kunna bidra med erfarenheter från den förändringsresa vi gjort i Uppsala och som handlar om att utveckla våra verksamheter och bli smartare tillsammans, säger Christoffer Nilsson i pressmeddelandet.

Christoffer Nilsson är 48 år gammal och ägnar sig, utöver jobbet, helst åt barnens fritidsintressen, umgänge med vänner ”och gärna lite padel-tennis om tillfälle ges.”
Han börjar sin nya tjänst i Lund den 15 oktober.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Längtar du till nya (och sista) säsongen av Game of Thrones?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×