Öppet brev från präster om Vila

KÄVLINGE – Har våra kommunpolitiker och socialförvaltningen i Kävlinge verkligen tänkt igenom det här?

I ett öppet brev till kommunfullmäktiges och socialnämndens ledamöter går kyrkoherdar, präster och diakoner inom Svenska kyrkan i Kävlinge kommun till försvar för Vilagruppen som hotas av nedläggning.

– Det har kommit till vår kännedom att Vila-enheten i Kävlinge kommun kommer att stängas! Detta beslut är för oss helt ofattbart och horribelt, en oerhörd förlust för kommuninvånare, skriver de till politikerna.
– En fantastisk palliativ kompetens har genom åren byggts upp och utvecklats på Billingshäll. Det har varit en stolthet och ett flaggskepp för kommunen.
– Det har varit en oerhörd trygghet för våra församlingsbor att genom åren möta ett professionellt vårdteam som i en lugn miljö följt vårdtagare i livets slutskede, heter det i brevet.

– Vi har mött många anhöriga genom åren som med oerhörd tacksamhet berättat om sina närståendes sista tid i livet på Vila. Detta fantastiska arbete som bedrivits av specialistundersköterskor har varit ovärderligt för vårdtagarna och deras anhöriga. En kompetens som nu riskerar att gå helt förlorad.
– Detta ställer vi oss mycket kritiska till och frågar oss om kommunpolitiker och socialförvaltningen i Kävlinge verkligen tänkt igenom detta beslut och därmed inser konsekvenserna av att stänga Vila-enheten.
– Svårt sjuka och döende kommuninnevånare och deras anhöriga kommer att drabbas, slutar de 13 företrädarna för Svenska kyrkan i Kävlinge kommun brevet.

Dagens fråga

Bör vägran att göra repmånad ge fängelse?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×