Först att springa ut var barn- och fritidsprogrammets elever som bjöd på en väl inövad dans som start på Nils Fredriksson utbildnings studentfirande.
I väntan på att släppas ut. efter tre år på NFU.
Josefine Nicander från Svedala blev rejält mottagen av föräldrar, fastrar, kusiner och syskon.
Mormor Inger Svensson stod på första parkett och inväntade barnbarnet August Andersson från Skurup.
Rotarys stipendiat ”Bästa kompisen” tilldelades Jesper Nilsson från Kvarnby med motiveringen att han jobbar i det tystad och är engagerad både på lektionerna och utanför skolan.
Hurra!
Skolans högsta sammanlagda betyg hade Maja Persson på barn- och fritidsprogrammet som nu tar studiepaus för att jobba ihop pengar för att resa runt i Asien.
Anna Berntsson från Vellinge rejält uppvaktad inför avfärd mot släkt, vänner och fest på hemmaplan.
Stolt Jesper Nilsson förevigas med stipendiet av föräldrarna.
Uppvaktning och pimpning inför åk på lastbilsflaket.
Albert Malmkvist i väntan på att få skjutsas hem av nära och kära. Ett fjärde år på teknikprogrammet är i sikte för att sedan fortsätta utbildningen till programmerare.
– Lite av en både och känsla att sluta skolan. Man har ju alltid gått i skolan, sa Nicole Tengqvist innan hon gav sig hemåt för fest.
Nicole Tengqvist hämtades ståndaktigt efter utsparken från barn- och fritidsprogrammet som hon nu lämnar med delade känslor. Skönt men ändå inte.

Nu är skolan över

SVEDALA I går sparkade Nils Fredriksson utbildning i Svedala ut sina studenter.
– Det är lite av en både och känsla att sluta skolan. Jag vet inte om det är skönt, jag har ju alltid gått i skolan, sa Nicole Tengqvist, en av skolans femtio elever.

Efter champagnefrukost, skolavslutning i Folkets hus och finlunch tillsammans med lärarna i Bokskogen var det så äntligen dags för eleverna att springa ut från Nils Fredriksson utbildning efter tre år på barn- och fritids, teknik-, natur- eller samhällsprogrammet.
På den soldränkta innergården stod familj, släkt och vänner med mobiler och kameror i högsta hugg medan musikkåren spelade och eleverna själva spanade från skolans fönster på andra våningen.

På första parkett stod Inger Svensson och inväntade barnbarnet August Anderssons ankomst.
Och så sprang till slut barn- och fritidsprogrammets elever som första klass ut på scenen på skolans soldränkta innergård. Tillsammans bjöd de på en välrepeterad dans och ett hav av konfetti.
Innan eleverna fick springa ner till nära och kära fick de alla ta emot betyg av rektor Fredrik Axell och elevkoordinator Ulrica Larsson som bland annat även delade ut Rotarys stipendium Bästa kompisen som gick till Jesper Nilsson på barn- och fritidsprogrammet.
Tårarna rann på både mamma Jenny och pappa Jörgen som stolta tog emot sin student tillsammans med syster Jonna och mormor Gun Hansson.

Vad händer nu efter studentfirandet?
– Jag ska vandra 80 mil längs leden El Camino i Spanien med en kompis, berättade Jesper Nilsson, som räknar med att det tar tre, fyra veckor i anspråk – alternativt den tid det tar.

Maja Persson, som också gått barn- och fritidsprogrammet prisades för att ha pluggat hem skolans bästa slutbetyg, siktar på att utbilda sig till idrottslärare eller kanske socionom.
– Men först ska jag jobba och spara pengar för att åka ut och resa i Asien, sa hon innan det var dags för avfärd på det gemensamma lastbilsflaket. Därefter splittrades eleverna på olika håll för fortsatt firande med familj och vänner och därefter en vardag utan Nils Fredriksson utbildning.

Dagens fråga

Längtar du till nya (och sista) säsongen av Game of Thrones?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×