Skånska spelare i VM-truppen

Handboll

Fem spelare från skånska klubbar är med i den trupp som förbundskapten Niklas Harris tagit ut till U18-VM (2000/01) i Polen 7-19 augusti. Uttagna är målvakten Wilma Lundahl, OV Helsingborg, vänstersexan Kajsa Dahlberg, Lugi, högersexan Ebba Wallenberg, Lugi, mittsexan Alma Skretting, HK Ankaret, och niometersspelaren Tova Alm, H43.
– Det här är ett gäng fighters som vi tagit ut. Det är krigare fullt ut som alla har en otroligt häftig karaktär, vilket jag som tränare tycker väldigt mycket om. Det är en bra handbollsspelande trupp också men alla har spetsegenskaper i sin inställning, viljan att bli matchvinnare och att fajtas. Det finns ingen här som viker ner sig, säger Niklas Harris till Handbollslandslaget.se.
Lugispelarna Ebba Kristiansson och Ida Fredlund är reserver på hemmaplan.
Före VM matchar U18-landslaget i SOC den 27-29 juli mot i tur och ordning Korea, Norge och Danmark.
I VM ingår Sverige i grupp B. Ungern väntar i premiärmatchen den 7 augusti. Efter det har svenskorna att möta Danmark, Chile, Kroatien och Egypten.

×