Polisen prisar lugn Prideparad

Malmö Fyra bengaler och en rökfackla användes under Malmö Pride, enligt de anmälningar som inkommit till polisen.

Dessutom kastades en ölburk mot en polis (som dock missade sitt mål). Nils Norling vid Malmöpolisens informationsavdelning menar att man, dessa händelser till trots, bör sammanfatta Prideparaden som ytterst lugn och fredlig.
– Om man jämför med en normal högriskmatch räcker det inte med att tiodubbla siffrorna, du måste antagligen tjugodubbla dem för att vi ska närma oss. Jag tycker att Prideparaden är ett tydligt bevis på att det går att vara många människor på samma plats som har roligt utan att det uppstår några större ordningsstörningar. Det går att fira på det här skötsamma och snygga sättet.

Dagens fråga

Följer du Idol på TV4?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×