Kommunchefen Johan Eriksson, kommunalrådet Susanne Meijer (S) och arbetsmarknadschefen Roger Ivarsson under tisdagens invigning. foto: Cecilia Sahlström
Kefa Melhem, coach på Arbetsmarknadsenheten, Marie Johansson, arbetsmarknadssekreterare på, Lije Konxheli, processledare på Förebyggande/Integration och Sara Talebi, Staben, i de nya lokalerna.foto: Cecilia Sahlström
Det bjöds på snittar och äppelcider. foto: Cecilia Sahlström

Fler jobb i nya lokaler

Hörby För drygt ett år sedan fick Hörby kommun en arbetsmarknadsenhet. I tisdags invigdes de nya lokalerna.
– Nu har vi ändamålsenliga lokaler, säger Roger Ivarsson som är arbetsmarknadschef.

Enheten huserar sedan i tisdags där Arbetsförmedlingen förut låg på Slagtoftavägen 1.
– Vi invigde lokalerna med pompa och ståt, berättar Roger Ivarsson.
Det bjöds på snittar och äppelcider. Kommunalrådet Susanne Meijer (S) och kommunchefen Johan Eriksson var på plats.
– De höll tal och klippte band, säger Ivarsson som är mycket nöjd med de nya lokalerna:
– Vi har fått toppenfina lokaler här.

Sedan arbetsmarknadsenheten bildades för ett år sedan har Ivarsson och hans kollegor haft kommunhuset som arbetsplats. De nya lokalerna innebär en stor förbättring, enligt Roger Ivarsson.
– Nu har vi fått stora kontorsutrymmen och samtalsrum. Det är en volym i lokalerna som vi saknat. Och så är det ju ett bra läge.

Ivarsson och hans kollegor jobbar för att få folk i arbete.
– De flesta kommuner i Sverige har en arbetsmarknadsenhet och arbetsmarknadsenheten jobbar med de individer som står lite längre från arbetsmarknaden, säger Ivarsson.
– Arbetsförmedlingen har dem som är närmare arbetsmarknaden, som har lättare att hitta ett jobb. Vi jobbar med dem som behöver stöd i jobbsökeriet, kanske med en lönebidragsanställning, praktikplats eller arbetsprövning, förklarar han vidare.

Enheten har ett samarbete med Arbetsförmedlingen och inom kort kommer en arbetsförmedlare från Arbetsförmedlingen i Eslöv finnas på plats i Hörbylokalerna en dag i veckan. Hörbybor kommer alltså inte längre behöva åka in till Eslöv för att besöka Arbetsförmedlingen.
– Det är enklare att träffa Arbetsförmedlingen direkt i den by där man bor. Vi försöker höja servicenivån till våra kommuninvånare, säger Roger Ivarsson och fortsätter:
– De kommer finnas här så snart vi har bestämt vilka dagar det ska bli. Det blir någon gång efter semestrarna.

Dagens fråga

Följer du Idol på TV4?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×