Lindängeskolan i Malmö. Foto: Johan Nilsson / TT

Elever såg misstänkt man vid skola – polis larmades

Malmö Polisen har sökt med hund och patrull efter misstänkt. Skolan låstes en kort stund.

På torsdagsmorgonen larmades polisen till Lindängeskolan i Malmö. Skolpersonal uppgav att elever berättat att de sett en man med rånarluva och ett pistolliknande föremål vid ett buskage när de varit på väg till skolan.

– Vi åkte till skolan för att prata med eleverna. Vi har letat och sökt med hund och säkerställt att det inte har med skolan att göra, säger Fredrik Bratt vid Skånepolisens ledningscentral.

Han uppger att ingen anmälan har upprättats, utan i stället en promemoria, som är en minnesanteckning, om händelsen.

Gunilla Frykander är biträdande rektor på Lindängeskolan.

– Vi fick reda på att en elev sett en misstänkt person och vi tog det på allvar. Polisen bad oss att låsa in eleverna under tiden och invänta vad de bestämde sig för.

Eleverna låstes in på skolan i ungefär en halvtimme.

Vad sa ni till eleverna under tiden?

– Vi sa som det var, det hade synts en person en bit från skolan och på direktiv från polisen låste vi, säger Gunilla Frykander. Vi upplevde aldrig att det var ett hot mot skolan utan agerade utifrån grundskoleförvaltningens rutiner.

Hur upplever du situationen nu?

– Jag tycker det är lugnt, jag upplever inte som om det är något ovanligt på skolan utan allt flyter på. Vi har extra personal på rasterna, för att det ska finnas vuxna för eleverna att ta kontakt med.

Gunilla Frykander uppger att information om händelsen ges på skolans hemsida och att man även har skrivit ett brev som delas ut till föräldrar.

Fredrik Bratt uppger att polisen inte har tagit något beslut gällande skolans åtgärder.

Läs mer:

Dagens fråga

Brukar du åka tåg?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×