Brand i hus på Malmö folkhögskola. Foto: Ralph Bretzer
Foto: Ralph Bretzer
Foto: Ralph Bretzer
Foto: Ralph Bretzer

Brand i Fosie – skolbyggnad förstörd

Malmö En brand utbröt på torsdagsmorgonen i en av Malmö Folkhögskolas lokaler. Eftersom huset inte gick att rädda valde räddningstjänsten att låta det brinna ner. Nu utreder man om branden var anlagd.

Strax efter klockan fem på torsdagsmorgonen nåddes SOS av larmet om en brand på Trindyxegatan i Fosie i Malmö, där Malmö Folkhögskola har sina lokaler. Branden ska ha upptäckts av en väktare på plats.

– Eftersom vi inte vet hur branden startade finns det en anledning att misstänka att den varit anlagd, konstaterar Fredrik Bratt vid Skånepolisens ledningscentral.

Efter ett par timmars släckningsarbete fattade man beslutet att låta huset brinna ner. Någon spridningsrisk bedömdes inte föreligga.
– När vi kom dit brann det i taket och var rökspridning i hela huset och på vinden. Vi började med en offensiv insats att släcka både ut- och invändigt, men huset är en äldre fastighet och det brann i konstruktionen. Huset får brinna ned under kontrollerade former och vi fokuserar på att begränsa branden mot andra intilläggande byggnader, sa Patric Nilsson, inre befäl på Räddningstjänsten Syd, vid sjutiden på torsdagsmorgonen.

Ingen människa kom till skada vid branden.

 

Dagens fråga

Försöker du minska ditt flygande?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev