Skånska spelare i VM-truppen

Handboll Fem spelare från skånska klubbar är med i den trupp som förbundskapten Niklas Harris tagit ut till U18-VM i Polen 7-19 augusti.

Det är målvakten Wilma Lundahl, OV Helsingborg, vänstersexan Kajsa Dahlberg, Lugi, högersexan Ebba Wallenberg, Lugi, mittsexan Alma Skretting, HK Ankaret, och niometersspelaren Tova Alm, H43, som är uttagna i landslaget.
– Det här är ett gäng fighters som vi tagit ut. Det är krigare fullt ut som alla har en otroligt häftig karaktär, vilket jag som tränare tycker väldigt mycket om. Det är en bra handbollsspelande trupp också men alla har spetsegenskaper i sin inställning, viljan att bli matchvinnare och att fajtas. Det finns ingen här som viker ner sig, säger Niklas Harris till Handbollslandslaget.se.
Lugispelarna Ebba Kristiansson och Ida Fredlund är reserver på hemmaplan.
Före VM matchar U18-landslaget i SOC den 27-29 juli mot i tur och ordning Korea, Norge och Danmark.
Här är hela truppen:

Målvakter: Josefine Hultgren Dahlgren, Spårvägens HF, Wilma Lundahl, OV Helsingborg, Tilda Espling-Ek, HK Aranäs.

Utespelare: Kajsa Dahlberg, Lugi HF, Jacquline Moreno, Gustavsberg IF, Ebba Wallenberg, Lugi HF, Lina Cardell, IK Sävehof, Amanda Sjöstrand Hallman, Kungälvs HK, Alma Skretting, HK Ankaret, Wilma Schelin, Gustavsberg IF, Tova Alm, H43 Lund, Nina Dano, Torslanda HK, Isabelle Andersson, Spårvägens HF, Cornelia Dahlström, Gustavsberg IF, Malin Sandberg, Önnereds HK, Zandra Jarvin, Spårvägens HF.

×