Hästen Annie på ridskolan verkar redan ha klätt sig för jubileumsfirande. Foto: Tess Buch
Ridsportföreningens lokaler är gamla och slitna och man hoppas på nya när badhuset byggs på Åttan här intill.
Lotta Fransén ordförande i föreningen, ser fram mot 50-årsjubileet.

Ryttarna firar 50 år med en ny hoppbana

STAFFANSTORP Staffanstorps Ridsportförening fyller 50 år i år och firar med att bygga en ny hoppbana.

Banan ska invigas den 18 augusti under föreningens 50-årsjubileum.
– Det blir ett evenemang i ridsportens och hästnäringens tecken där vi bjuder in alla kommuninvånare, säger föreningens ordförande, Lotta Fransén.

Ridsportföreningen i Staffanstorp har några tuffa år bakom sig i de slitna lokalerna där ryttarna, trots att det ofta är tungjobbat, ändå trivs.
Men det börjar ljusna, en del förbättringar har gjorts och framtiden kan innebära en ny anläggning för ridskolan. En utredning om detta pågår i kommunen när det nu är bestämt att det nya badet ska byggas på Åttans gamla idrottsplats intill ridsportföreningen.

Men trots eventuell framtida flytt och allt vad det innebär kör ridsportföreningen så det ryker, säger Lotta Fransén.
– Just nu håller vi på att anlägga hoppbanan som vi har väntat på. Vi anlägger den och tar med den till vår nästa anläggning.
Banan ska alltså invigas när föreningen firar sina 50 år i höst, den 18 augusti.
– Under förmiddagen kommer vi att arrangera Veterancupen där de som var aktiva på 70, 80, 90 och 00-talen ska möta dagens ridskoleelever i en cup.

– Detta kommer att samla många gamla medlemmar på anläggningen under förmiddagen och på eftermiddagen kommer det att arrangeras en uppvisning på cirka två timmar med riddarspel, voltige, körning, fälttävlan, dressyr, hoppning, distans, käpphästkadrilj och mycket mer, berättar Lotta Fransén.
Från och med den 29 juni kommer ridsportföreningen att ha nedräkning fram till firandet med lite historia om klubben varje dag.

Dagens fråga

Vill du ha ett extra val till riksdagen nästa år?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×