Misshandel och stöld ger fängelse

TRELLEBORG En 24-årig man döms till en månads fängelse för ringa misshandel, stöld, våld mot tjänsteman och ringa narkotikabrott.

24-åringen hade också en kniv på sig när han greps och döms även för detta.

Straffet blir en månads fängelse beslöt Ystads tingsrätt som däremot ogillade både skadeståndsyrkanden för kränkning och yrkandet om att mannen ska utvisas.
24-åringen var i maj inne i en större affär i Trelleborg och tog där solglasögon, deodoranter, högtalare, två rakhyvlar och ett par hörlurar till ett sammanlagt värde av cirka 600 kronor.
Personal upptäckte stölden och följde efter när han gick ut utan att betala. 24-åringen började springa men en man från butiken sprang efter och konfronterade honom.
När han bad att få titta i 24-åringens ryggsäck blev denne arg och knuffades, enligt den andre mannen som också berättade i rätten att han träffats av ett slag och mått dåligt av det efteråt.

Vittnen hade då larmat polis som senare grep 24-åringen vid en busshållplats. På honom hittade polisen dels de varor som tagits från affären och även cannabisharts samt en kniv.
Mannen häktades och i häktet blev han vid ett tillfälle aggressiv mot en arrestvakt som fick ett slag och för detta döms han nu också för våld mot tjänsteman.
Enligt tingsrättens dom inte finns inte tillräckligt underlag för att anta att mannen ska göra sig skyldig till fortsatt brottslighet och att det inte finns tillräckliga skäl för att bifalla åklagarens utvisningsyrkande.

Dagens fråga

Har du tagit årets sista dopp i havet?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×