Kevin Anderson cyklar genom Sverige.

Han cyklar för klimatfrågan

malmö Professor Kevin Anderson rullar in i Malmö och Lund på måndag. Han cyklar genom landet för att öka medvetenheten om klimatfrågan och få igång diskussioner.

Kevin Anderson är gästprofessor vid Uppsala universitet. Han kal- las Zennströmprofessor eftersom Skypegrundaren Niclas Zennström skapat platsen genom en stor donation. The Swedish carbon cycle heter projektet där han cyklar mellan olika regioner och städer. Kevin Anderson håller själv föreläsningar längs vägen men har även bjudit in lokala politiker och andra aktörer i samhället till diskussioner.
– Klimatet måste bli en central fråga i det svenska riksdagsvalet. Våra barns möjlighet till en säker framtid är direkt beroende av våra handlingar i dag men gång på gång väljer vi att svika dem.
– Vi har alla den vetenskap, ingenjörskonst och de politiska och sociala verktyg som behövs för att kunna möta klimatutmaningen. Men vi fortsätter ändå att fokusera på kortsiktiga ekonomiska intressen snarare än långsiktig välfärd, konstaterar Kevin Anderson i ett pressmeddelande.
Han presenterar även sin forskning om koldioxidbudgetar och den roll som de kan spela för att omsätta Parisavtalet till handling.
Resan startar på fredag i Uppsala. På måndag besöker han både Lund och Malmö. I Lund gästar han universitetet och kl 16.30 kan den som vill cykla med honom till Malmö.
Där träffas han på Café Alé på Gråbrödersgatan kl 18-20. Resan avslutas i Visby under Almedalsveckan.

Dagens fråga

Har du blivit strandsatt vid något tågstopp i år?

Loading ... Loading ...