Den nya spelhubben är planerad att ligga på Torggatan, nära Gustav Adolfs torg. Foto: Oscar Schau
Game Habitats VD Peter Lübeck. Foto: Game Habitat

Grönt ljus för nytt spelhus i centrum

Malmö Inget står nu i vägen för etableringen av spelutvecklarhuset DevHub, efter att Malmö stad på onsdagen beslutade att gå i god för bolaget med en miljon kronor.

Från och med september kan ett tjugotal spelutvecklare ta plats i ett stort spelutvecklarhus på Torggatan vid Södertull.

Bakom projektet, som fått namnet DevHub, står den ideella spelorganisationen Game Habitat som vill skapa en plats för techinnovatörer att skapa och mötas på.
Men det har saknats pengar, då man ännu inte har något eget kapital, vilket stått i vägen för etableringen.
På onsdagen beslutade dock kommunstyrelsen på Malmö stad att gå in med en miljon kronor i hyresbetalningsgaranti till organisationen, så att de ska ha råd med sätta igång.
– Det är ett fantastiskt besked. Vi har jobbat på detta väldigt länge för att hitta en lösning, och nu är vi ett stort steg närmare, säger Peter Lübeck, VD på Game Habitat.
Under de närmaste två åren planerar man att skapa 120 arbetsplatser på tre av husets fem våningar. Ett av företagen som man hoppas ska flytta in är det kända spelföretaget Avalanche, vilket skulle ge en bra start.

Tanken är sedan att bli ännu större, och även fylla husets ytterligare två våningar med verksamhet.
Inom kort ska man sammankalla sin nya styrelse och ta ett beslut om att gå vidare.
– Om jag kan övertyga dem så finns inga hinder kvar. Det är ett ganska svårt projekt, alla investeringar måste göras i takt med att vi får in intäkter från våra hyresgäster, så det gäller att vi får in dem så fort som möjligt, säger Peter Lübeck.

Förhoppningen är att det nya spelhuset ska bli ett nav i Malmös allt mer svällande spelbransch.
– Huset är en konkret del i arbetet för att stärka detta starka och kreativa community. Det blir en mötesplats också för den som vill samarbeta med spelbranschen, se hur vi jobbar eller för att delta på ett event.
– Att samla allt på samma ställe kan göra det lättare för företag att utvecklas och starta. Men också för Malmö stad att synas, till exempel i Danmark, säger Peter Lübeck.

Dagens fråga

Brukar du äta falafel?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×