Försökte stjäla verktyg

höör

37-åringen besökte Citygross i Höör den 28 augusti förra året. Via en övervakningskamera kunde personalen uppmärksamma att 37-åringen packade ner tre elverktyg i en resväska inne i butiken. Därefter plockade han några matvaror som han självscannade tillsammans med resväskan vid kassorna. Eftersom personalen inte kunde se att 37-åringen öppnade väskan för att scanna elverktygen tillkallades väktare. Den misstänkte stoppades efter att han passerat den sista betalningsmöjligheten. Det konstaterades då att han inte hade betalat för elverktygen vilket mannen också erkände. Nu döms han av tingsrätten till stöld.
37-åringen förekommer 29 gånger i belatningsregistret och dömdes senast 2016 för förgripelse mot tjänsteman. Frivården bedömer att det finns en fortsatt risk för att han återfaller i brott. Istället för fängelse döms mannen till skyddstillsyn. En av anledningarna är att brottsligheten som mannen gjort sig skyldig till ligger i de flesta fall mycket långt tillbaka i tiden. Skyddstillsyn är något som 37-åringen också ställer sig positiv till. Det stulna godset hade ett totalt godsvärde på 4 457 kronor.

Dagens fråga

Brukar du åka tåg?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×