Skrev testamente dagar före familjetragedin

Bjärred Sex dagar innan hela familjen hittades död i sin bostad i Bjärred skrev föräldrarna ett nytt testamente. I det nämns inte döttrarna,

Den 3 januari skrev föräldrarna ett testamente bevittnat av två vittnen som intygade att de var vid sina sinnens fulla bruk, rapporterar Kvällsposten som gått igenom handlingar registrerade hos Skatteverket.

Sex dagar senare hittades båda föräldrarna och deras två döttrar, 11 och 14 år gamla, döda i familjens villa, efter att pappans arbetsgivare slagit larm.
– Vi får in det som ett samtal om att en person inte kommit till sitt arbete och det landar i att en patrull skickas till huset. Inne i huset påträffas fyra avlidna personer, sa Skånepolisens pressinformatör Ewa-Gun Westford då till Skånska Dagbladet.

Polisen var inledningsvis mycket återhållsamma med informationen men senare kom det fram att familjen lämnat ett avskedsbrev där föräldrarna skriver att de beslutat sig för att ta sina egna och döttrarnas liv eftersom de inte så någon livskvalitet eller framtid på grund av döttrarnas sjukdom.

Döttrarna fick hemundervisning på grund av sin sjukdom och fadern hade gått ned i arbetstid för att vara med familjen.
– Han har jobbat mycket hemma på sista tiden. Vi har disponerat det så för att han ska kunna prioritera att vara mer med sina döttrar. Och gått ner lite i tid för att prioritera familjelivet, säger hans närmaste chef till Kvällsposten.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Brukar du åka tåg?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×