Kingsley Sarfo när han dick sin MFF-tröja. Foto: Johan Nilsson/TT

Sarfo får sparken av MFF

Malmö FF sparkar Kingsley Sarfo efter våldtäktsdomen och kommer att agera mot hans tidigare klubb Sirius.

I fredags dömdes Kingsley Sarfo till två års och åtta månaders fängelse för två fall av våldtäkt mot barn efter att han haft sex med en 14-årig flicka. Från Malmö FF:s sida sade man då att man skulle återkomma under början av denna vecka efter att man haft ett styrelsemöte. Strax före klockan tio på tisdagsförmiddagen kom så beskedet: klubben sparkar Sarfo med omedelbar verkan.

”Handlingarna är oförenliga med MFF:s värdegrund och de uppförandekrav som ställs på föreningens representanter” skriver man på sin hemsida.

Man säger också att man kommer att agera både mot spelaren och mot hans tidigare klubb, Sirius, för att ta till vara på klubbens ekonomiska intressen. Båda våldtäkterna ägde rum medan Sarfo fortfarande var kontrakterad av Sirius. Uppsalaklubben har haft kontakter med flickans mamma och även haft samtal med Sarfo angående vad lagarna är när det gäller sex med minderårig i Sverige, något som framgår av förundersökningen.

– Vi kan inte ha gjort något annat åt situationen. Vi kan inte ha koll på vad våra spelare gör på sin privata tid 24 timmar om dygnet. Däremot kan vi jobba med värdegrund och vad som står i spelaravtalen, och det gör vi, sa Ove Sjöblom, ordförande i Sirius fotboll, i fredags.

Malmö FF köpte Sarfo från Sirius i slutet av juni förra året för 14 miljoner kronor.

Läs mer:

Dagens fråga

Följer du Idol på TV4?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×