Saga Noréns Porsche utanför byggnaden på Barkgatan i Malmö som iklädde sig rollen som Länskrim Malmö i Malmö. Foto: Ralph Bretzer
Sofia Helin i samband med premiärvisningen av sista säsongen av Bron. Foto: Claes Hall

Nu kan du äga Sagas Porsche

Nyheter Sugen på att äga en klassisk bil som dessutom är en tv-kändis?
Nu säljs Saga Noréns Porsche från TV-serien Bron på auktion till förmån för Wateraid.

Sedan 2015 är skådespelerskan Sofia Helin, som spelar Saga Norén i den svensk-danska tv-serien, ambassadör för den brittiska organisationen Wateraid som arbetar för att de allra fattigaste ska få tillgång till rent vatten.

Nu ska den olivgröna Porsche 911S från 1977 som Helin körde i Bron och som blivit nästan lika ikonisk som hennes egen rollprestation vid Bonhams Festival of Speed Sale i Goodwood, Storbritannien, den 13 juli i år. Pengarna går till Wateraid.

– Sagas Porsche är inte bara en stor del av mitt eget skådespelarliv utan har också blivit en del av den svenska TV-historien. Det är verkligen jättekul att denna ikoniska bil kan komma till så stor nytta även efter Bron, säger Sofia Helin i ett pressmeddelande.
– I vintras reste jag med Wateraid till Kambodja och såg med egna ögon vilken otrolig skillnad deras arbete gör. Med pengarna som WaterAid får in från auktionen kommer de kunna nå tusentals människor i världens fattigaste samhällen med rent vatten.

En liten varning kan dock vara på sin plats att utfärda. I en intervju med Radio Times 2015 sade Helin att bilen är svårkörd.
Bilen skänks av Filmlance Internation och Nimbus Film som producerade serien tillsammans med bland annat flera europeiska tv-bolag, däribland SVT, DR, NRK och ZDF.

Läs mer:

www.skd.se

www.skd.se

Dagens fråga

Brukar du äta falafel?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×