Misstänks för utpressning

Malmö

En 37-årig man greps och anhölls strax efter midnatt, natten till tisdagen, misstänkt för att ha idkat någon form av så kallad beskyddarverksamhet mot en näringsidkare i centrala Malmö. Nils Norling vid Malmöpolisens informationsavdelning vill, av utredningstekniska skäl, inte berätta vare sig vad det rör sig om för verksamhet eller var den ligger. Han betonar också att ”beskyddarverksamhet” egentligen är ett lite missvisande begrepp.
– Det handlar ju om situationer där någon säger ”det är bäst att du betalar pengar till oss, annars kanske din butik drabbas av en brand eller får rutorna krossade”, och liknande. Eller att man, genom mer eller mindre förtäckta hot, driver in påhittade eller kraftigt överdrivna skulder.

Dagens fråga

Vill du ha ett extra val till riksdagen nästa år?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×