MFF ställer krav på Sarfo och IK Sirius

FOTBOLL Malmö FF väljer att sparka Kingsley Sarfo med omedelbar verkan efter den fällande domen. Dessutom kommer klubben att ställa ekonomiska krav på sin förre spelare och även tidigare klubb, IK Sirius.

I samband med att MFF presenterade sin nye tränare Uwe Rösler, så fick även klubbens vd Niclas Carlnén uttala sig om det långdragna ärendet med Kingsley Sarfo, som i fredags dömdes till fängelse för två fall av våldtäkt mot barn.
– Sarfo fick i morse reda på att han är avskedad av Malmö FF. Det beslutet togs av styrelsen i måndags kväll, berättar Carlnén.
– Vi betalade ut en sign-on-bonus, ett engångsbelopp, till honom i samband med övergången till oss, som vi nu vill ha tillbaka. Och det kan komma fler krav än så framöver.

Att ärendet har överklagats till hovrätten påverkar inte heller MFF:s inställning.
Samtidigt uppger MFF på sin egen hemsida att man även kommer att agera mot Sarfos tidigare klubb (Sirius), för att ta tillvara föreningens ekonomiska intressen. Riktigt hur och vad det här rent krasst innebär vill MFF inte säga något mer om för tillfället.
– Vi har haft en dialog med Sirius under dagen, fast mer än så kommenterar jag inte just nu i media, säger Carlnén.

IK Sirius ordförande Ove Sjöblom säger sig vara överraskad över kravet från MFF:
– Det känns förvånande. För att agera krävs att man har en juridiskt hållbar grund och det har jag svårt att se vad det skulle vara, säger han till Aftonbladet.

×