Kvarteret Eden, dit Massive Entertainment under nästa år ska flytta permanent, ligger granne med den tillfälliga lösningen i kvarteret Dimman. Foto: Anna Lindblom
Under 2019 räknar Massive med att kunna flytta in i kvarteret Eden.Bild: Massive Entertainment
Processen med att förvandla kvarteret Eden till Massive Entertainments nya Malmökontor inleds inom kort. Bild: Massive Entertainment

Massive hyr in sig i gamla Arbetethuset

Malmö Spelföretaget Massive Entertainment tjuvstartar sin etablering på Möllevången, och flyttar redan i höst in i det som en gång var tidningshuset Arbetet. Fantastiskt, är Massives egen kommentar till flytten.

Massive i Malmö växer så att det knakar, och har redan tidigare aviserat att man inte längre får plats i sina nuvarande lokaler i det gamla Televerkshuset vid Drottninggatan.
Bakom den stora tillväxten ligger inte minst spelsuccén Tom Clancy’s The Division, samt arbetet med att förvandla James Camerons film Avatar till datorspel.
– Ja, vi växer snabbare än förväntat. Det jobbar 550 personer här i dag, och till hösten växer vi ur lokalerna, konstaterar David Antell, pr-chef på Massive.

Grundplanen för att lösa detta angenäma problem stavas Eden, ett stort kvarter i rödbrunt tegel, beläget mitt emot Chokladfabriken på Berggatan. Här inleds i dagarna arbetet med att färdigställa Massives nya Malmökontor.
– Det finns fortfarande hyresgäster kvar på Eden, men NCC håller som bäst på att sätta upp den blivande byggarbetsplatsen, berättar Linda Malmgren, kommunikationschef på Massive.

Någon gång under 2019 kommer Eden att vara helt färdigställt, men Massive behöver alltså expandera redan i höst. Det är här det före detta Arbetethuset i kvarteret Dimman, granne med Eden, kommer in i bilden.
– Ja, det stämmer. Vi stannar dels där vi är i dag, alltså på Drottninggatan, plus att vi hyr 1 600 kvadratmeter på andra våningen i Dimman, säger Linda Malmgren.

Denna tillfälliga lösning, med dubbla boenden på Drottninggatan och Bergsgatan, kommer man att ha kvar tills Eden är inflyttningsklart nästa år.
Arbetet med att anpassa Dimman efter Massivekollektivets behov har redan inletts, berättar Linda Malmgren.
– Det är en fantastisk lokal, med många öppna ytor vilket passar oss, men vi måste ändå göra en del, så att det blir helt perfekt för vårt team.

Linda Malmgren ser inredningsprocessen i Dimman som ett slags generalrepetition inför renoveringen av Eden.
– Det är en fantastisk möjlighet för oss att redan nu etablera oss på Möllevången, där vi verkligen ser fram emot att få vara, och dessutom kan vi testa flera av de lösningar vi planerar att ha på Eden.

Dagens fråga

Brukar du åka tåg?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×