Tysken Uwe Rösler, 49, blir ny tränare för allsvenska mästarlaget Malmö FF. Till höger Daniel Andersson sportchef Foto: TT
Foto:TT
Malmö FF:s nye huvudtränare, tysken Uwe Rösler, på presskonferensen. Foto: TT

Uwe Rösler är Mff:s nye huvudtränare

Det står nu klart att Uwe Rösler är MFF:s nye huvudtränare. Den 49-årige tysken ställs nu inför ett nytt uppdrag – att träna ett svenskt lag.

Uwe Rösler är MFF:s nye huvudtränare. För många kan namnet kännas nytt men vid Malmö FF:s presskonferens sa sportchef Daniel Andersson följande väldigt klart:

– Han är känd i fotbollsvärlden. Känner man till fotboll känner man till Uwe.

Uwe Rösler har en lång karriär som spelar i bagaget. Med fem landskamper för Östtyskland och spel i klubbar så som Lokomotive Leipzig, Manchester City och Southampton.  En spelarkarriär som avslutades år 2003 i norska Lilleström för att senare påbörja tränarkarriären året efter i klubben.

Efter Lilleström har Uwe Rösler hunnit med jobbet som huvudtränare både i norska klubbarna Viking och Molde samt Leeds United.  Med det har han koll på skandinavisk fotboll, trots att han aldrig tränat ett svenskt lag har han haft koll på Malmö FF och passar på att ge klubben och staden en del smicker under presskonferensen:

– Malmö  är en fotbollsstad, ett fantastiskt hem för fotboll.

I januari 2018 fick Rösler sparken från sitt senaste tränaruppdrag i League One-klubben Fleetwood Town. Men att signa en kontraktslös tränare är inget som MFF:s vd Niclas Carlnén ser som ett problem.

– Det absolut starkaste kortet för vårt tränaruppdrag sitter här, säger Niclas Carlnén och pekar mot MFF:s nye huvudtränare.

På frågan om vad Uwe Rösler har för mål för säsongen svarar tysken:

– Första målet är att vinna så många matcher vi kan. Sen att ta sig vidare i Europakvalet.

Och visst har den nye huvudtränaren även drömmar om Champions League:

– Att komma till Champions League vore en bra prestation, inte bara för Uwe Rösler utan för hela klubben.

Uwe Rösler hoppas vidare på att klubben får en bra start efter sommaruppehållet och att han inte behöver bekymra sig över så många skador. På torsdag väntar den första träningen för honom som MFF:s nye huvudtränare och först då får han chansen att se spelarna och bilda sig en uppfattning om hur han vill styra laget. Men frågan om vad han vill förbättra i MFF låter Uwe Rösler vara osagt.

– Jag har gjort min hemläxa, jag har kollat på tre matcher. Men vad jag tycker kan förbättras diskuterar jag inte med media, säger Uwe Rösler.

×