Full chaufför på fel sida vägen fick inte rätt

Landskrona Hovrätten fastställer fängelsedomen för den lastbilschaufför som körde full på fel sida motorvägen.
Chauffören hade hoppats få mildrat straff eftersom han varken tyckte rattfyllan eller vårdslösheten i trafiken var grov.

Det var på förmiddagen den åttonde april som chauffören drack såväl öl som starksprit innan han sov några timmar och sedan, på kvällen, satte sig i dragbilen för att köra in till Landskrona för att handla mat. Han körde dock fel avtag ned på motorvägen och hamnade i fel riktning. I en halvmil körde han så innan han hittade ett ställe där han kunde vända.

Då hade han redan observerats av andra trafikanter som slagit larm till polisen. Vid provtagning visade det sig att chauffören hade 0,68 mg alkohol per liter utandningsluft. Tingsrätten dömde honom till sex månaders fängelse för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafiken. Själv medgav han rattfylleri av normalgraden eftersom han inte haft uppsåt. Även att han varit vårdslös kunde han gå med på men inte att vårdslösheten varit grov.

Både chauffören och åklagaren överklagade domen men hovrätten har nu beslutat fastställa tingsrättens bedömning.

Dagens fråga

Brukar du åka tåg?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×