Elever friade från skolhot

MALMÖ

De tre högstadieelever som varit misstänkta för ett hot mot Bergaskolans tillfälliga lokaler på Sundsbroskolan är nu helt friade från alla brottsmisstankar. Åklagare beslutade i lördags att avskriva de misstankar som funnits mot de tre eleverna.
– Jag och polisen jobbade intensivt med det här, både förhör och tekniska utredningar. Det är ett pussel man får lägga men vid en samlad bedömning finns det inte anledning att misstänka brott, säger åklagare Kristina Amilon till SVT Nyheter.
Eleverna går på Bergaskolan som har tillfälliga lokaler på Sundsbroskolan i Bunkeflostrand. Eleverna frihetesberövades för snart tre veckor sedan och satt anhållna misstänkta för förberedelse till mord. De släpptes dagen efter att de anhållits men misstankarna har kvarstått fram tills nu.
När de försattes på fri fot blev de avstängda från skolan och enligt SVT Nyheter ska skolan nu göra upp en plan för hur deras fortsatta skolgång ska se ut.

Dagens fråga

Brukar du åka tåg?

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×