Ted Eriksson från Ystad knivhöggs i Stockholm i fjor. Foto: Polismyndigheten

Domen efter knivattacken mot Ted Eriksson skjuts upp

Ystad/Stockholm I dag skulle Svea hovrätt ha meddelat domen mot den man som i höstas knivhögg Ystadbördige polismannen Ted Eriksson. Men domen skjuts upp, meddelar rätten.

Anledningen till att domen skjuts upp beror på att Ted Erikssons målsägandebiträde Clea Sangborn har begärt att förhandlingarna ska fortsätta i hovrätten. Enligt uppgifter har det framkommit nya bevis efter rättegången som kan påverka utgången. Hovrätten bekräftar att domen skjuts upp men vill inte gå in på varför. Något nytt datum för dom är inte satt.

Gärningsmannen dömdes i tingsrätten till fem års fängelse och livstids utvisning för mordförsök. Under rättsprocessen har det funnits frågetecken kring hans ålder. Han har själv hävdat att han är under 18 år, men en rättsmedicinsk undersökning visade att han var äldre än så.
Gärningsmän som är under 21 år får lindrigare straff i svenska domstolar och tingsrätten gick på linjen att han var 18 år.
Men efter att rättegången avslutades i hovrätten publicerade Expressen i förra veckan ett reportage där de hälsat på hemma hos gärningsmannens familj i Teheran. De uppgav att han är 25 år gammal och visade också upp ett examensbevis som styrkte åldersuppgiften.

Ted Eriksson säger till Expressen att han tycker att det är viktigt att knivmannens ålder klarläggas. Till tidningen berättar han även hur han ser på det han har varit med om.
– Det har varit en stor karusell alltihop, det är mycket att tänka på. Jag har inte riktigt kunnat slappna av sedan den dagen. Det är mycket runtomkring som man inte bara kan släppa. Sedan har jag fortfarande ont i den här kotan som blev skadad. Det är mycket att bearbeta. Jag är glad och tacksam att jag mår så bra som jag gör men jag hade gärna varit utan den här händelsen.
Ted Eriksson blev knivhuggen när han patrullerade på Medborgarplatsen i centrala Stockholm den 31 augusti i fjor.

Dagens fråga

Vill du ha ett extra val till riksdagen nästa år?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×