Omfattande renoveringar väntar Kronprinsen i Malmö.

Kronprinsen renoveras – i två år

MALMÖ Nu är det klart att Kronprinsen och dess blåa mosaikfasad ska renoveras och att arbetena beräknas pågå i två år.

Mot Regementsgatan har byggnadsställningarna varit på plats ett tag med anledning av att husets blåa mosaikplattor håller på att falla sönder och måste bytas ut.
Som Skånskan tidigare har berättat om består fasaden på 27-våningshuset, som byggdes mellan 1959 och 1964, består av 1,9 miljoner små mosaikbitar från Iföverken i sju olika ljusblå nyanser, ljusast högst upp.
– Vi har nu informerat samtliga hyresgäster i de 730 lägenheterna plus våra kommersiella kunder om kommande renovering av fasad, fönster och balkonger i Kronprinsenhuset och om bytet av tappvattenstammar och relining av avloppsstammar, berättar Mikael Ahlborn på Akelius fastigheter.
Akelius fastigheter håller nu också på att projektera för en totalrenovering av 27-våningshuset i samarbete med entreprenören NCC, som ska genomföra renoveringen.
Ett arbete som kommer att pågå fram till första kvartalet 2019. Sen beräknas renoveringen pågå under cirka 24 månader.

Förutom fasadrenovering och uppfräschning av fönster och balkongfronter kommer man även att göra ett stambyte och relining av avloppsrören. De senare arbetena omfattar även tiovåningshusen.
– Byggnadsställningarna mot Regementsgatan kommer att stå kvar under 2019 som en säkerhetsåtgärd och vi kommer regelbundet att kolla av fasaden med en hiss så att inga plattor faller ner. Hyresgästerna kommer att få veta mer på ett informationsmöte, säger Mikael Ahlborn.

Dagens fråga

Vill du ha ett extra val till riksdagen nästa år?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

Nyhetsbrev

×