William Nilsson visade upp sig i norska Hell inför rekordpubliken 24 000 på Länebanen. Foto: McKlein

Inget himmelrike för William i Hell

RALLYCROSS Inför rekordstora 24 000 åskådare på Länebanen i norska Hell tog sig 18-årige William Nilsson från Tomelilla till final i den tredje deltävlingen i RX2 International Series.
Väl där gick det lite mer åt hell än heaven...

Han slutade nämligen sexa efter att ha fått punktering på sin bil.
– Men den gjorde i ärlighetens namn inte så jättestor skillnad på resultatet, påstår William.
– Det här var den absolut den hårdaste och jämnaste tävlingen i mästerskapet så här långt. En miss på bara någon tiondel gör lätt att du tappar tre placeringar i det totala. Man har helt enkelt inte råd med att göra ett enda misstag, förklarar William i ett pressmeddelande.
Han kom sexa i grundomgången och kvalificerade sig till semifinal.
Där slutade han trea och startade därmed från finalens sista led.

Efter en punktering kom han på sjätteplats i tävlingen. Efter helgen i Norge klättrade han till åttonde plats totalt i RX2 International Series.
– Jag var bra med, men tiderna var inte de perfekta. Min fart var absolut bra, och jag tog en heatseger. Men sedan räckte det inte hela vägen den här gången. I finalen körde de snabbaste förarna och jag startade från sista led. Därifrån är det svårt att tampas om pallen.

Nästa deltävling av RX2 International Series körs den 28 juni-1 juli i värmländska Höljes. Men nästa rallycrosstävling för Nilsson blir när RallyX Nordic körs i norska Grenland under midsommarhelgen.